Μοναδικές εικόνες: Η άμπωτη στο Καβούρι «εξαφάνισε» τη θάλασσα – Δείτε φωτογραφίες

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

 

Η στάθμη της θάλασσας στο Καβούρι είχε υποχωρήσει και πλέον, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε περπατώντας μέχρι το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή.

 

Στο άκουσμα του φαινομένου πολλών το μυαλό πήγε στο κακό και συγκεκριμένα σε κάποιον επερχόμενο σεισμό που μας θυμήθηκε ξανά. Ωστόσο, οι ειδικοί είναι σαφείς και κάνουν λόγο για το φαινόμενο της άμπωτης, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη συσχέτιση.

 

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

 

Παλίρροια, στη κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού μίας μεγάλης λίμνης και κυρίως των θαλασσών.

 

Η αλλαγή στην εικόνα της θάλασσας και της ακτής κατά την άμπωτη και την παλίρροια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή.