Μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος: Πως θα αλλάξει η εικόνα της πόλης

Ριζικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Λουτρακίου, μετά την απόφαση για μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος από το Τοπικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

 

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το loutraki365.gr, η απόφαση για την μονοδρόμηση είναι πλέον οριστική και μόλις ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, μαζί με τις επερχόμενες αλλαγές, αναμένεται να αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό η εικόνα της παραλίας.

 

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αλλάξει το μέγεθος του δρομου, καθώς από τα 6,5 μέτρα που είναι το μήκος σήμερα, θα μειωθεί στα 3,5 μέτρα. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα μεγαλώσει ο πεζόδρομος και σε συνδυασμό με τον ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει, αναμένεται να προσφέρει σε πεζούς και ποδηλάτες, μια όμορφη εμπειρία.

 

Σημειώνεται ότι είναι πολύ πιθανό στα σημεία που βρίσκονται σήμερα τα παραλιακά clubs, να δημιουργηθεί ένα ξύλινο deck, το οποίο θα προεκτείνεται μέσα στη θάλασσα. Ωστόσο, μένει να δούμε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι η ένταξη αυτού του έργου, κάτι που σε κάθε περίπτωση, θα γίνει σε δεύτερη φάση.

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται στην ουσία για διαδημοτικό έργο, έργο δηλαδή που αφορά στους Δήμους Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Κορίνθου, κάτι που ουσιαστικά "έλυσε" τα χέρια του Υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, που χειρίστηκε προσωπικά το συγκεκριμένο φάκελο για το έργο που αναμένεται να φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επισημαίνεται ότι η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.