Μύκονος: Χαμός ακυρώσεων σε ξενοδοχεία - Αναχωρούν από το νησί της σιωπής

Ανάστατοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες από την απόφαση για lockdown που δείχνει να «σφραγίζει» πρόωρα μια εξαιρετική μέχρι τώρα σεζόν με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και full κρατήσεις που τινάζονται στον αέρα

 

Ο χορός που είχε στηθεί στo Nammos χθες το απόγευμα είχε φθάσει στην κορύφωση του στις έξι παρά δέκα χθες το απόγευμα σε μια Μύκονο που δεν έβραζε μόνο από την ζέστη αλλά και από αγανάκτηση για το περιβόητο lockdown που επιβλήθηκε στο νησί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στις έξι ακριβώς ο Dj κατέβασε τα ακουστικά και έκλεισε τον υπολογιστή του, ενώ οι πελάτες κάθισαν στις καρέκλες τους, την ίδια στιγμή που αυτό συνέβαινε στην πλειοψηφία των beach club του νησιού των ανέμων

.

Ενός νησιού που «βράζει» πλέον με την απόφαση για lockdown την στιγμή μάλιστα που όλα έδειχναν ότι η σεζόν θα ήταν εξαιρετική.
 

mykonos1

Το κύμα των ακυρώσεων που σχηματίστηκε όλο και θα μεγαλώνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα αφού τα email σε ξενοδοχεία, beach club και εστιατόρια πέφτουν σαν τη βροχή.

Ήδη στο νησί γίνεται λόγος για χιλιάδες canselations σε κρατήσεις από το εξωτερικό για τα ξενοδοχεία και τις βίλες, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και επιχειρηματίες δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ της χθεσινής μέρας.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά μεγάλος ξενοδόχος σε φίλους του «όλα δείχνουν ότι πάμε για ακυρώσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό» αφού οι πελάτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν την κράτηση τους σε νέες ημερομηνίες που τους προτείνονται.

Πάμπλουτος Ισραηλινός που είχε προπληρώσει βίλα στο νησί με 50.000 ευρώ για δεκαήμερη παραμονή, έφυγε χθες μετά από τρεις μόλις ημέρες μαζί με τους φίλους του, όλοι απογοητευμένοι από το «σφράγισμα» της Μυκόνου.

 

mykonos2

Όλα στον αέρα

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι είναι πλέον στον αέρα, αφού με την παρούσα κατάσταση και την επερχόμενη σοβαρή πτώση των αφίξεων υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, που θα περισσεύει.

Με μια κοινή ανακοίνωση των δυο σωματείων - ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ - που φέρει τον τίτλο «Από το Δόξα ο Θεός στο βοήθα Παναγιά» οι επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν λόγο για μια δυσάρεστη έκπληξη που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση δια του κ. Χαρδαλιά.
 

mykonos3

Τονίζουν ότι αυτές οι 11 χαμένες πλέον ημέρες είναι ένας χαμένος αιώνας για τους ίδιους που παρότι έφτασαν κοντά στο να κλείσουν για δυο ημέρες όλα τα μαγαζιά στο νησί τελικά δεν το έπραξαν, σεβόμενοι τις δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών.

Αυτών που χθες το βράδυ δεν πλημμύρισαν την Χώρα της σιωπής, όπως έγινε το βράδυ της Παρασκευής που τα σοκάκια της έσφυζαν από κόσμο και μουσικές, την συνήθη δηλαδή εικόνα που έχει αυτή την περίοδο.

Ο κόσμος που ζει και εργάζεται στην «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού με έσοδα που δεν γίνονται πουθενά αλλού σε πέντε μήνες, κάνει λόγο για μια ακατανόητη απόφαση, ειδικά από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών από το Ισραήλ και την Αμερική είναι εμβολιασμένοι, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τους εργοδότες τους.

Η φράση «όλα είναι στον αέρα πλέον» κυριαρχεί στις κουβέντες μαζί με την διάχυτη απογοήτευση, ενώ οι εικόνες μετά τις έξι το απόγευμα διέφεραν από μέρος σε μέρος, μέχρι να σταλεί η περιβόητη ΚΥΑ στο νησί.

Στην Παράγκα η μουσική σταμάτησε στις έξι αλλά συνεχίστηκε ένα τέταρτο μετά, αφού η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει κάτι μέχρι να σταλεί η απόφαση, κάτι που έγινε και σε άλλα μαγαζιά.

Όταν τελικά έφτασε τα μαγαζιά σταμάτησαν αμέσως και η Μύκονος βυθίστηκε στις ήσυχες μέρες του Ιούλη και σε μια σιωπή με την οποία δεν ήταν ποτέ συνυφασμένη, ειδικά αυτή την περίοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ