Νέα εξέλιξη: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά τη χθεσινή επίθεση ο Γιάννης Μπουτάρης (video)

Στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε χθες το βράδυ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων, Γιάννης Μπουτάρης, μετά από την επίθεση που δέχθηκε από θερμόαιμους, για τη στάση που τηρεί απέναντι στην Τουρκία και τα Σκόπια, αλλά και για την αντιμετώπιση των Ποντίων.

 

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών εορταστικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρχικώς υβρίστηκε και στη συνέχεια δέχθηκε σπρωξιές και κλωτσιές.

 

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

 

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

 

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.

 

Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, καθώς φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα του.

 

Δείτε νέο video από την επίθεση:

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/protothema

 

Σχετικά θέματα:

 

Πριν από λίγο: Άγρια επίθεση και ξύλο στον Γιάννη Μπουτάρη (video)