Νέα μέτρα: Διασκέδαση μόνο για καθήμενους, γάμοι με χορό μόνο για ζευγάρι και… πεθερικά

Ανησυχία για την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Τι αλλάζει σε εστιατόρια – διασκέδασης αλλά και με τις μάσκες.

 

Η έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα, «φρενάρει» τον σχεδιασμό για τη λειτουργία των εσωτερικών χωρών στην εστίαση και στην διασκέδαση.

 

Στις 15 Ιουλίου, οπότε και ανοίγουν τους κλειστούς χώρους τους μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, θα έχουν μόνο μία επιλογή. Να δέχονται σε αυτούς, αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση μόνο στους υπαίθριους χώρους.

 

Οι έλεγχοι σε κλειστούς χώρους, διαμηνύει η κυβέρνηση ότι θα είναι αυστηροί, ενώ μπαράζ ελέγχων προγραμματίζονται σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

 

Οι χώροι διασκέδασης από σήμερα (08.07.2021) λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ προβλέπονται υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας με την πρώτη κιόλας παράβαση στις επιχειρήσεις που δεν πειθαρχούν στα μέτρα της πολιτείας, αλλά και λουκέτο αν υπάρξει και τρίτη παράβαση.

 

Νέο αυστηρό πλαίσιο συζητείται για τις δεξιώσεις των γάμων. Οι καλεσμένοι σχεδιάζεται να είναι καθήμενοι και να επιτρέπεται να χορεύουν μόνο η νύφη και ο γαμπρός, και στην καλύτερη και μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς), οι οποίοι αποτελούν τη… «φούσκα» του ζευγαριού.

 

Έρχονται ανακοινώσεις για μάσκες και άλλα μέτρα;

 

Σήμερα συνεδριάζουν εκ νέου οι Επιστήμονες. Χτες αξιολόγησαν τη νέα, ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σήμερα αναμένεται να κάνουν εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η σκέψη για… ισχυρή σύσταση στους πολίτες να φορούν παντού τη μάσκα.

 

Θέμα υποχρεωτικής, καθολικής χρήσης, δεν θα τεθεί δηλώνουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε και ότι παραμένει στους κλειστούς χώρους, αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

Η κυβέρνηση επί του παρόντος τουλάχιστον, επιμένει πως νέα μέτρα δεν χρειάζονται αλλά πιστή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν.

 

Ωστόσο ο καταλύτης των αποφάσεων θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται μέρα με τη μέρα, αλλά και η πίεση στο Σύστημα Υγείας, το οποίο σήμερα έχει καλή εικόνα.

 

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθούν προβλήματα στον τουρισμό, κάθε μέτρο που θα κληθεί να λάβει, εφόσον χρειαστεί, θα λαμβάνει υπόψιν και αυτόν τον παράγοντα.

 

Έτσι οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα με τον τρόπο που γίνονται αντίστοιχα στα νησιά, δηλαδή με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, είναι ένα μέτρο που απεύχεται να λάβει…

 

Ακόμη και τα τοπικά lockdown είναι μέτρο που θα ληφθεί μόνο εφόσον η κατάσταση κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ