Νέα στοιχεία – Από τον Κορινθιακό ανοικτά του Λουτρακίου οι υδροληψίες για την πυρκαγιά στην Κινέττα

Από τον Κορινθιακό κόλπο, ανοικτά του Λουτρακίου και της Κορίνθου, προσπαθούν να κάνουν υδροληψίες τα ελικόπτερα που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε από τις 11:30 περίπου, το πρωί στα Γεράνεια και κατακαίει από εκείνη την ώρα μέχρι και τώρα (15:45 της 23 Ιουλίου 2018), εντελώς ανεξέλεγκτα!

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του loutraki365, έχουν ήδη καεί εγκαταστάσεις στην περιοχή Μαρούλα της Κινέττας, ενώ το ένα μέτωπο της πυρκαγιάς έχει φθάσει ήδη στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπως μόνο πρώτο ενημέρωσε από τις 15:24 το loutraki365, και οι δυο εθνικές οδοί Αθηνών – Κορίνθου, τόσο η νέα όσο και η παλαιά, έχουν κλείσει από το 37ο χλμ.

 

“Ορατότης μηδέν” στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Μηδενική ορατότητα επικρατεί, λόγω του καπνού από την τεράστια πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κινέττας και καίει ανεξέλεγκτα.

 

Οι φλόγες “γλύφουν” κατοικίες σε διάφορες περιοχές, ακόμη και παραπλεύρως της νέας εθνικής οδού και η κατάσταση δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση για την απαγόρευσης κυκλοφορίας, τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, για λόγους ασφαλείας οδηγών και επιβατών.

 

Ειδικά στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας και στα τούνελ της εθνικής οδού, η κατάσταση δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα. Η ορατότητα είναι τόσο περιορισμένη, που ακόμη και οι ειδικές φωτιζόμενες πινακίδες σήμανσης εντός των τούνελ, με δυσκολία διακρίνεται το απαγορευτικό “Χ” που αυτή τη στιγμή έχει ανάψει απαγορεύοντας τη διέλευση.

 

Το δυσάρεστο νέο είναι από τον αέρα, ο οποίος δείχνει σημεία περαιτέρω έντασης όσο περνά η ώρα, καθιστώντας δυσκολότερο το έργο των Πυροσβεστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ