Νέες περιοχές προς κτηματογράφηση

Με τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας από επτά περιφερειακές ενότητες, όπως η Κορινθία, η Αρκαδία, η Αργολίδα και η Πιερία, επεκτείνεται από τη Δευτέρα το έργο της κτηματογράφησης. Την Παρασκευή αναρτώνται νέοι δασικοί χάρτες στα Σπάτα, στα Γλυκά Νερά και σε ακόμα τρεις περιοχές της Αττικής, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης.

 

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, λοιπόν, ξεκινά σε ακόμα επτά περιοχές στις 17 Δεκεμβρίου, με προθεσμία έως τις 18 Μαρτίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 18 Ιουνίου για τους κατοίκους εξωτερικού και το Δημόσιο.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

– Στο Λασίθι, στους Δήμους Ιεράπετρας, Οροπεδίου-Λασιθίου, Σητείας και στο υπόλοιπου του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 

– Στην Πιερία, στο υπόλοιπο του Δήμου Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου.

 

– Στη Φθιώτιδα, στους Δήμους Δομοκού, Ελάτειας-Αμφίκλειας, Μακρακώμης, Στυλίδας και στο υπόλοιπο των Δήμων Λαμιέων, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου

 

– Στην Ευρυτανία, στον Δήμο Αγράφων και στο υπόλοιπο του Δήμου Καρπενησίου.

 

– Στην Κορινθία, στον Δήμο Νεμέας και στο υπόλοιπο των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Κορινθίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων.

 

– Στην Αργολίδα, στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας και στο υπόλοιπο των Δήμων Αργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων.

 

– Στην Αρκαδία, στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και στο υπόλοιπο Βόρειας Κυνουρίας, Τρίπολης.

 

Τα νέα από το κτηματολόγιο δεν τελειώνουν εδώ. Στην Πέλλα, στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας ξεκινά τη Δευτέρα η ανάρτηση, δηλαδή ο έλεγχος από τους πολίτες των κτηματολογικών στοιχείων που δήλωσαν για διόρθωση τυχόν σφαλμάτων. Οι πολίτες μπορούν να δουν τα στοιχεία της ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet είτε αφού δημιουργήσουν (αν δεν έχουν ήδη) τον προσωπικό τους κωδικό κτηματολογίου και εισάγουν επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής τους. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet, ο πολίτης θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του. Η προθεσμία για αίτηση διόρθωσης ή ένσταση είναι δύο μήνες, αλλά η αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος (απλά λάθη όπως ορθογραφικά) είναι μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Τέλος, τη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία του το κτηματολογικό γραφείο Αχαρνών για τις περιοχές Ανω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού, Κρυονερίου και Φυλής.

 

Νέες αναρτήσεις

 

Την Παρασκευή ξεκινούν και νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

 

Πιο συγκεκριμένα (οι δήμοι που αναφέρονται είναι προκαποδιστριακοί):

 

– Στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, στα Γλυκά Νερά, στην Παιανία, στα Σπάτα, στο Χαλάνδρι και στον Χολαργό.

 

– Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, σε Θεσσαλονίκη, Τριανδρία, Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμο, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Ευκαρπία, Αγιο Παύλο, Νεάπολη, Πεύκα, Συκιές, Ωραιόκαστρο, Ιωνία, Πανόραμα και Πυλαία.

 

 

Πηγή: Καθημερινή