Νεκροταφείο: Η παραλία της Πελοποννήσου με το μακάβριο όνομα

Οι περισσότεροι επιλέγουν τις παραλίες για να απολαύσουν τα μακροβούτια τους βάσει των χαρακτηριστικών τους: γαλαζοπράσινα, ρηχά ή βαθιά, νερά, αμμουδιά ή βότσαλο, άγριο φυσικό τοπίο, οργανωμένες ή μη, μικροί όρμοι ή απέραντες ακρογιαλιές κ.α.

 

Τι γίνεται, ωστόσο, όταν το όνομά τους είναι τόσο αξιοπερίεργο, ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού για να τις προτιμήσουν; Στην περίπτωση της παραλίας στην οποία αναφερόμαστε αποτελεί ισχυρό δέλεαρ.

 

Αν και πρόκειται για μια άκρως μακάβρια ονομασία, η περιέργεια στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερισχύει και έτσι η επιλογή αποτελεί μονόδρομο. Ο λόγος για την παραλία Νεκροταφείο, ναι πολύ σωστά διαβάσατε, στην Αργολίδα, σε κοντινή απόσταση από το πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο.

 

Σε απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα του νομού, λοιπόν, μπορεί να ανακαλύψει κανείς αυτήν την όμορφη ακτή κάτω από ένα κοιμητήριο, στο οποίο οφείλει στην ουσία και την ονομασία της.

 

Πρόκειται για μια μικρή ακρογιαλιά με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά, περιβαλλόμενη από εντυπωσιακούς βράχους και καταπράσινα δέντρα, άγνωστη, προς το παρόν, στο ευρύ κοινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ