Νέο ισχυρό κύμα χιονιά τη Δευτέρα

Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, αναμένουμε και τρίτο κύμα κακοκαιρίας την Δευτέρα που ίσως είναι και το ισχυρότερο. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.
Το τρίτο αυτό κύμα θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα.

Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική τη Δευτέρα
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένουμε και πάλι στην Αττική την Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Τρίτης με αυξημένες τις πιθανότητες αυτό το κύμα να επηρεάσει και το λεκανοπέδιο. Μεγάλες πιθανότητες εμφανίζονται και στον παράγοντα «χιονόστρωση» μιας και η ατμόσφαιρα θα έχει ήδη ψυχθεί αρκετά ενώ ψυχρότερες αέριες μάζες θα εισβάλουν στο νομό. Εκτιμούμε με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ότι αυτό το κύμα θα ευνοήσει σημαντικά το νομό σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για προβλήματα να εμφανίζονται πολύ αυξημένες.
Ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Τις επόμενες ημέρες που θα ανοίξει ο καιρός στα βόρεια, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (πιθανόν και κάτω από τους -15°C).

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον σχηματισμό ισχυρού παγετού που σε αρκετές περιοχές θα κρατάει όλη την ημέρα κι έτσι λοιπόν ο παγετός θα είναι ολικός.

«Καλό υπόλοιπο Σαββάτου φίλες και φίλοι μου και με μεγάλη προσοχή. Το χιόνι είναι ωραίο αλλά φέρνει και πολλά προβλήματα», καταλήγει ο μετεωρολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ