Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα

Μπορεί σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ο καιρός να είναι σχετικά καλός, χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα, από αύριο όμως το σκηνικό αλλάζει και ο χειμώνας φαίνεται πως θα κάνει την εμφάνισή του.

 

«Το αέρινο τείχος, που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες μέχρι σήμερα, κάνει μια «κοιλιά» προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του στο OPEN.

 

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

«Μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες, θα πνέουν με εντάσεις 8 με 9 μποφόρ και το κρύο έντονο Κυριακή και Δευτέρα πρωί. Ειδικά την Κυριακή που δεν θα έχει και φαινόμενα θα είναι για βουνά, θα είναι καθαρός ο αέρας», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

 

Από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά η ψύχρα θα παραμείνει το πρωί και σταδιακά η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Πηγή:tovhma

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ