Νεότερα στοιχεία-Τελικό: Ο καιρός στην Κορινθία την Κυριακή του Πάσχα

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα στοιχεία για τον καιρό στην Κορινθία την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις από τα προγνωστικά μοντέλα, οι μετεωρολόγοι υπολογίζουν ότι τελικά το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει από σήμερα (Μεγάλη Πέμπτη) τον καιρό της Ελλάδας, θα κινηθεί με τέτοια ταχύτητα προς τα ανατολικά, ώστε την Κυριακή να έχουν υποχωρήσει οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα!

 

Έτσι, ενώ γι αύριο Μεγάλη Παρασκευή, όπως γίνεται κάθε χρόνο, χωρίς επιστημονική εξήγηση, οι νεφώσεις με τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές κατά τόπους καταιγίδες, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη χώρα, από το μεγάλο Σάββατο η βελτίωση θα είναι σταδιακή, αλλά θεαματική…

 

Μέχρι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία οι βροχοπτώσεις θα έχουν περιοριστεί στις ανατολικές περιοχές της χώρας (ανατολική Μακεδονία, Έβρος, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και ανατολική Κρήτη), ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

 

Έτσι, για όλη την Κυριακή του Πάσχα και από το πρωί το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ελαφρές σποραδικές νεφώσεις. Όσο για την Κορινθία, που μέχρι και χθες υπήρξε προβληματισμός για τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να διευκρινίζεται η πιθανότητα βροχόπτωσης ή μη, τώρα πλέον τα στοιχεία είναι σαφή. Τις πρωινές ώρες, μέχρι και το απόγευμα προβλέπεται ηλιοφάνεια (δείτε και τη φωτογραφία με τον νέο προγνωστικό χάρτη της ΕΜΥ, για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα). Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, διότι οι θερμοκρασίες, τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όσο και την Κυριακή του Πάσχα, κρίνονται χαμηλές για την εποχή.

 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μάλιστα, τα νεότερα στοιχεία δεν πρόκειται να αλλάξουν, δεδομένου ότι βρισκόμαστε χρονικά, πολύ κοντά στην Κυριακή και η πρόγνωση αγγίζει σε εγκυρότητα το 100%.

 

Καλό Πάσχα, με υγεία και καλό σούβλισμα, λοιπόν!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ