Ο δήμος Κορινθίων παίρνει 87.900 ευρώ για τους πρόσφυγες και μετανάστες της ανοιχτής δομής

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπέγραψε απόφαση, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες για την επίταξη των εκτάσεων, όπου και θα ανεγερθούν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές. Οι δομές έχουν ήδη ανακοινωθεί...

 

Επιπλέον, σε συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 3/2, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Οικονομικών, προχωρά η άμεση καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους, που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες εντός των διοικητικών ορίων τους το 2019.

 

Συγκεκριμένα, εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 9.491.400 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. Ο δήμος Κορινθίων θα λάβει το ποσό των 87.900 ευρώ για τους 586 πρόσφυγες και μετανάστες της ανοιχτής δομής. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τους αριθμούς, πάντως, είναι το ότι τα ποσά δίνονται με βάση τις ανοιχτές δομές και όχι τις κλειστές, καθώς στην Κόρινθο υπάρχει και κλειστή που φιλοξενεί περίπου 1.000 ανθρώπους.

 

Με την νέα νομοθεσία προβλέπεται η ανά τρίμηνο καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους για την περίοδο μετά την 1/1/2020.