Καιρός, σποραδικές, νεφώσεις, τοπικές, βροχοπτώσεις, Κορινθία

Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (27/3/2018)

Νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις προβλέπονται για σήμερα (27/3/2018) αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι αύριο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι και σήμερα εντονότερα, με ισχυρές βροχοπτώσεις ή και σποραδικές καταιγίδες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί εντάσεων από 3 έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο πρόσκαιρα, έως και τα 6 μποφόρ. Ευνοϊκές και σήμερα οι συνθήκες για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, συγκριτικά με τη χθεσινή ημέρα, ενώ ο δυτικός άνεμος θα βοηθήσει να ξεκινήσει να καθαρίζει η ατμόσφαιρα της χώρας από τη σκόνη.

 

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με υποχώρηση των φαινομένων, σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένεται από την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένονται ανοιξιάτικες συνθήκες και με την άνοδο των τιμών του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο προμηνύεται άρωμα καλοκαιριού.

 

Σποραδικές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και με ελαφρές τοπικές βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 8 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου, στην Κορινθία.