Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (3/5/2018)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού εξέδωσε χθες, η ΕΜΥ, όπως έγκαιρα ενημέρωσε με σχετική δημοσίευση το loutraki365. Βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη (3/5/2018) με το γρήγορο πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού που θα επηρεάσει την Ελλάδα.

 

Βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται ήδη (ξημερώματα Πέμπτης, 3 Μαΐου 2018) στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας. Στις περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν της βορειοδυτικής Πελοποννήσου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

 

Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων εξέδωσε παράλληλα, η ΕΜΥ. Αφορά στις περιοχές του Ιονίου, όπου ο μεταβλητός δυτικός-νοτιοδυτικός και δυτικός-βορειοδυτικός άνεμος αναμένεται να έχει εντάσεις έως και τα 8 μποφόρ κατά τόπους. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και σήμερα τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

Σε μικρή πτώση οι τιμές του υδραργύρου, στις δυτικές περιοχές της Ελλάδας, ως προς τις μέγιστες κυρίως, τιμές της.

 

Σποραδικές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανές τοπικές βροχοπτώσεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, που παροδικά θα υποχωρήσουν και πιθανόν να επανέλθουν εξασθενημένες τις μεσημβρινές ώρες, για να υποχωρήσουν και πάλι. Δεν θα λείψουν διαστήματα κατά τόπους ηλιοφάνειας τις απογευματινές κυρίως, ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα, μεταξύ των 16 και 26 βαθμών Κελσίου στην Κορινθία.