Ο σύντροφος του Χρ. Σιμαρδάνη αποκάλυψε την επιθυμία που δεν πρόλαβε να εκπληρώσει

«Ο Χρήστος ήταν ένας ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος. Τον γνώριζα δεκαπέντε χρόνια», είπε χαρακτηριστικά

 

 

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 60 ετών, μετά από πολύμηνη «μάχη» με τον καρκίνο. Λίγες ημέρες μετά την κηδεία του, ο σύντροφός του αποκαλύπτει την επιθυμία του που δεν πρόλαβε να κάνει πραγματικότητα.

«Ο Χρήστος ήταν ένας ευγενικός και γενναιόδωρος άνθρωπος. Τον γνώριζα δεκαπέντε χρόνια. Κάποια στιγμή συζητούσαμε και του είπα πως θα δούλευα στη “Γαλιλαία” επειδή είμαι νοσηλευτής. Ρώτησε να μάθει περισσότερα και του είπα πως πρόκειται για μια μονάδα που ανήκει στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ότι βοηθάει καρκινοπαθείς και ανθρώπους με σύνδρομο ALS. Μου είπε ότι τον ενδιέφερε να μάθει περισσότερα και κάποια στιγμή, όταν άκουσε τον λόγο του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής, ενθουσιάστηκε και ήρθε σε επαφή με τους αρμοδίους για να δει πώς μπορεί να συνδράμει στο έργο τους», είπε στα  Παραπολιτικά, ο σύντροφος του ηθοποιού, η οικογένεια του οποίου ζήτησε, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στην εν λόγω Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η μεγάλη επιθυμία του Χρήστου, την οποία δεν πρόλαβε να εκπληρώσει, ήταν να βοηθήσει το έργο της Μονάδας, στην οποία, μάλιστα, σκόπευε να νοσηλευτεί: «Δυστυχώς, ο Χρήστος αρρώστησε βαριά και δεν πρόλαβε να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Μάλιστα, είχε δρομολογηθεί να νοσηλευτεί και στη μονάδα, όμως τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Δεν πρόλαβε. Η οικογένεια του πήρε την πρωτοβουλία, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στη “Γαλιλαία”. Έτσι, ίσως θα ήθελε και ο Χρήστος!».

protothema.gr