Οι ανάγκες ύδρευσης στη συνάντηση Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Βέλου - Βόχας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημερώθηκε για τα έργα υποδομών που σχεδιάζει ο δήμος, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα αντιστοίχισής τους με τις δράσεις που υποστηρίζονται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου.

 

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι ανάγκες του δήμου για εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα λειψυδρίας, οι παρεμβάσεις στις δεξαμενές νερού, η επέκταση των αποχετευτικών υποδομών, αλλά και η στήριξη του δήμου για την αποπεράτωση του δημαρχείου του.

 

Ο δήμαρχος κλήθηκε να υποβάλει αίτημα εκ μέρους του δήμου για τις εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ ενημερώθηκε ότι οι επόμενες προσκλήσεις στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων, «ΦιλόΔημος», θα περιλαμβάνουν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, οπότε ο δήμος θα μπορέσει να εντάξει τα έργα για την ενοποίηση των δεξαμενών του και τα αποχετευτικά έργα. Το θέμα του δημαρχείου μένει να εξεταστεί ως προς την ένταξή του στη σχετική με τα δημοτικά κτίρια πρόσκληση του «ΦιλόΔημου».

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι διαρκής η προσπάθεια του υπουργείου για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την προώθηση έργων που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής και να στηρίξουν την οικονομία της.

 

Τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, («ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ»), προβλέπουν 740 εκατ. ευρώ για τους ΟΤΑ το 2018, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δήμων για αγορά μηχανημάτων έργων, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και αναβάθμιση Παιδικών Χαρών.

 

Το «ΦιλόΔημος» με πόρους 500 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να επεκταθεί σε 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.

 

epoli.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
17 + 1 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.