Όλυμπος: Έπεσε το πρώτο χιόνι

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας και την εμφάνισή τους έκαναν και τα πρώτα χιόνια.   

 

Το πρώτο χιόνι έπεσε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο.

 

Την είδηση μετέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ανέβασε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.  

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Το πρώτο "πασπάλισμα" χιονιού σημειώθηκε σήμερα στην υψηλότερη κορυφή της χώρας 2917 μέτρων. Η φώτο τραβήχτηκε από τα 2618 μέτρα».   Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Κωνσταντίνο Βασιλακάκο, ο οποίος βρίσκεται στον Όλυμπο. 

 

Νωρίτερα, χαλάζι έπεσε σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έφτασε στο Λεκανοπέδιο το κύμα κακοκαιρίας, αφού πρώτα πέρασε από τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Προβλήματα προκλήθηκαν στα δρομολόγια του προαστιακού, καθώς σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στο ύψος της Λεύκας από πτώση δένδρου.

 

Στο μεταξύ, από την κακοκαιρία δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά η Αγία Ευφημία, στην Κεφαλονιά. Οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού σκεπάστηκαν εκ νέου από λάσπη, όπως είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα.

 

Προβλήματα εντοπίζονται και στη Θεσσαλία και ειδικότερα στους δήμους Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από το χαλάζι που έπεσε στις τα ξημερώματα.

 

Στο μεταξύ, κατολισθήσεις κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Ήπειρο.

 

Άνδρας 80 ετών γλίτωσε από θαύμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα στο Κάτω Ζάλογγο. Ο 80χρονος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητό του, απεγκλωβίστηκε από συγχωριανούς του.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ