Ορεινός Αγώνας Γερανείων: Την Κυριακή 14 Απριλίου το Λουτράκι φοράει τα αθλητικά του

Την Κυριακή 14 Απριλίου η καρδία του ορεινού τρεξίματος χτυπάει για άλλη μία φορά τα τελευταία 8 χρονιά στο Λουτράκι...

 

Το βουνό των Γερανείων θα υποδεχτεί τους τολμηρούς που θα επιλέξουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στις δυο από τις ομορφότερες διαδρομές στη Ελλάδα.

 

Το βουνό του Λουτρακίου εκτός από την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που προσφέρει στην περιοχή μας, μας τροφοδοτεί και με δύο διαφορετικά είδη νερού. Το ιαματικό και το φυσικό μεταλλικό νερό, τα όποια και τα δυο μαζί αλλά και ξεχωριστά, έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του Δήμου μας. Ο ορεινός αγώνας έρχεται να συνθέσει όλα αυτά τα διαφορετικά συστατικά, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία.

 

Ο 6ος δρόμος Περαίας χώρας μήκους 10 χιλιομέτρων μας συνδέει με την ιστορία της περιοχής, καθώς οι αθλητές κινούνται στο παλαιό δρόμο, πια μονοπάτι, που ένωνε το Λουτράκι με την Περαχώρα.

 

Οι συμμετέχοντες παίρνουν μια μικρή γεύση για το κόπο που καταβάλανε οι παλαιότεροι, απλά για να μετακινηθούν από την μια περιοχή στη άλλη. Σήμερα όμως με μόνο «αντίπαλο» τον εαυτό τους και το χρονόμετρο, τους δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουν το τοπίο, την θέα της θάλασσας καθώς και τις λεπτομέρειες στις πετρόχτιστες πλαγιές του μονοπατιού.

 

Στο μονοπάτι των 22 χιλιομέτρων οι αθλητές παίρνουν δύναμη από την θάλασσα, από όπου και ξεκινάνε την προσπάθεια τους και ανανεώνουν τις δυνάμεις τους, στους σταθμούς ανεφοδιασμού άλλα και από τις αλλεπάλληλες ανάλλαγες του τοπίου .

 

Μια διαδρομή ωδή εικόνων και συναισθημάτων, οδηγεί τους αγωνιζόμενους, λίγο πριν την κορυφή να «ακουμπήσουν» τον ουρανό ενώ παράλληλα αγναντεύουν 2 θάλασσες , τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό. Μετά σαν το νερό συνεχίζουν σταθερά την πορεία τους προς την θάλασσα και τον τερματισμό!

 

Όπως το νερό είναι το στοιχείο που δίνει ζωή πάνω στο πλανήτη, έτσι και οι εθελοντές δίνουν « ζωή» στη διοργάνωση μας. Όπως το νερό βρίσκει πάντα την διέξοδο προς την θάλασσα έτσι και οι αθλητές θα βρουν τις δυνάμεις για να φτάσουν στο τερματισμό!

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου το Λουτράκι φοράει τα αθλητικά του και σας περιμένει να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία!

 

Αλκιβιάδης Δρίτσας

Μέλος ΔΣ Ορειβατικού συλλόγου Λουτρακίου