Το ότι ζυγίζεις λιγότερο, δεν σημαίνει πάντα ότι είσαι υγιής!

Πόσο συχνά ζυγίζεστε; Το νούμερο στην ζυγαριά διαφέρει τόσο πολύ από την προηγούμενη φορά στην επόμενη, ώστε να απογοητέυεστε κάθε φορά με την πρόοδό σας; Το πραγματικό σας βάρος έχει άμεση σχέση με το ποσοστό λίπους και μυϊκής μάζας που έχει ο οργανισμός σας.

 

 

Τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές συγχέουν πως το να ζυγίζουμε λιγότερο είναι καλύτερο για εμάς, το οποίο σημαίνει πως όσο λιγότερο σωματικό βάρος έχει κάποιος, τόσο πιο υγιής είναι αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Η υγεία και η καλή φυσική κατάσταση δεν μπορούν να αποτυπωθούν απλά με έναν αριθμό στην ζυγαριά.

 

 

Όταν τα άτομα που γυμνάζονται παρατηρούν αύξηση στο βάρος τους, η απάντησή τους συνήθως είναι πως «η μυϊκή μάζα ζυγίζει περισσότερο από το λίπος». Ωστόσο αυτό τεχνικά δεν είναι σωστό. Ένα κιλό μυϊκής μάζας ζυγίζει το ίδιο με ένα κιλό λίπους αλλά η μυϊκή μάζα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σώμα από το λίπος. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και εάν φαίνεστε αδύνατοι, εάν γυμνάζεστε και σηκώνετε βάρη συχνά θα ζυγίζετε περισσότερο από ότι θα περιμένατε καθώς είναι πιθανό το σώμα σας να αποτελείται από περισσότερους μύες από ότι λίπος.

 

 

Για να νιώσετε καλύτερα αναφορικά με τον αριθμό που εμφανίζεται στην ζυγαριά, να θυμάστε πως είναι ένας αριθμός και από μόνος του δεν σημαίνει τίποτα.

 

 

Αποφύγετε την αποθάρρυνση της ζυγαριάς

 

 

 

Η αποθάρρυνση είναι κάτι που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε στο ταξίδι μας για έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να είναι αποκαρδιωτικές. Όταν κάποιος ελέγχει συνεχώς το βάρος του στην ζυγαριά, μπορεί να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τον νέο τρόπο ζωής του, πριν καν ο οργανισμός λάβει τον χρόνο να προσαρμοστεί στις νέες πιο υγιεινές συνήθειες.

 

 

Μην παραιτηθείτε από το ταξίδι σας για έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής

 

 

Η παραίτηση επειδή δεν σας αρέσει ο αριθμός που βλέπετε στην ζυγαριά δεν πρέπει ποτέ να είναι μια επιλογή. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά το κατά πόσο γνωρίζετε τον οργανισμό σας. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε μία θετική προσέγγιση ώστε να μάθετε τον οργανισμό σας. Εάν παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας και δεν βασίζεστε μόνο στο αποτέλεσμα της ζυγαριάς, θα σας δώσει όλα τα απαιτούμενα κίνητρα για να συνεχίσετε.

 

 

Πραγματοποιείτε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και όχι σύντομης διάρκειας επιλογές

 

 

Η διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού απαιτεί εστίαση στον συνολικό τρόπο ζωής. Αυτό περιλαμβάνει την ισορροπημένη διατροφή, την τακτική σωματική άσκηση (αντοχή, δύναμη, ευελιξία) και την διαχείριση του στρες. Κρατήστε αυτές τις τρεις βασικές σκέψεις στο μυαλό καθώς θέτετε τους στόχους σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως η άσκηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο μίας άσχημης διατροφής. Χρειάζεται πολλή σωματική δραστηριότητα για να καταναλωθούν αρκετές θερμίδες ώστε να κάνουν τη διαφορά με τον έλεγχο βάρους. Βρείτε χρόνο να εξισορροπήσετε τη ζωή σας όπως είναι απαραίτητο για να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε το πλάνο σας.

 

 

Να θυμάστε τους στόχους της άσκησης

 

 

Όταν προσπαθείτε να αλλάξετε την σύσταση του σώματος σας, δεν θέλετε να χάσετε την υγιή μυϊκή μάζα. Θέλετε να προσπαθήσετε να μειώσετε την απώλεια των μυών που συχνά συνδέεται με τον έλεγχο βάρους. Η εκτέλεση ασκήσεων για την δημιουργία μυών σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε την αποστολή σας αυτή.

 

 

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός καλού ποσοστού μυϊκής μάζας σας βοηθά να ενισχύσετε τη δύναμη σας και να αποκτήσετε καλύτερη φόρμα, όχι απλά να αδυνατίσετε. Για πολλούς ανθρώπους, η συνειδητοποίηση πως ο στόχος τους είνα να νιώθουν και να φαίνονται υγιείς από το να έχουν έναν μικρότερο αριθμό στην ζυγαριά, τους βοηθά να εισάγουν την άσκηση στη ζωή τους και να κρίνει τα αποτελέσματά τους από το πως βλέπουν τον εαυτό τους και πως αισθάνονται. Η προσπάθεια για την μείωση του σωματικού λίπους, την βελτίωση της μυϊκής πυκνότητας, την μείωση της περιφέρειας μέση, την βελτίωση της συνολικής εμφάνισης και την αίσθηση της ευημερίας, είναι πολύ καλύτεροι στόχοι από απλά έναν αριθμό στην ζυγαριά.

 

Πηγή: Runnfun