Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: 'Ωρα μεταλλίων για την Ελλάδα!

Η μεγάλη ώρα για την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Βούλα Παπαχρήστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έφτασε! MΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Δήμος Μπουλούκος.

 

 

Το Σάββατο στις 20.00 ώρα Ελλάδας η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και να διευρύνει το αήττητο σερί της σε αγώνες, στους 20! Στο πλευρό της είναι και οι γονείς της, που έφτασαν το πρωϊ της Παρασκευής για να της συμπαρασταθούν.

 

Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών θα είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ αφού είναι εδώ οι καλύτερες αθλήτριες του αγωνίσματος. Η Στεφανίδη ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με 4,83 μ., που είναι η τετάρτη επίδοση φέτος στο κόσμο. Η Κέιτ Ναζότ έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,91 μ. και είναι η κορυφαία βάση επίδοσης, ωστόσο επικίνδυνες για την Ελληνίδα θα πρέπει να θεωρούνται οι Αντζέλικα Σιντόροβα και Σάντι Μόρις. Η Ρωσίδα επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση μετά τον αποκλεισμό της χώρας της λόγω ντόπινγκ και με 4,87 μ. έχει κάθε λόγο να σκέφτεται την επιστροφή της ακόμη και στην κορυφή του κόσμο, αφού ένα από τα βασικά της προσόντα είναι η ικανότητα να αποδίδει στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Σάντι Μόρις είναι η μόνη που κατάφερε να νικήσει την Κατερίνα Στεφανίδη τις δύο τελευταίες σεζόν, η δεύτερη φέτος στον κόσμο που έχει ανέβει τα 4,90 μ.,  όμως, έχει το μειονέκτημα του πρόσφατου προβλήματος πλάτη, το οποίο είναι πιθανό να επηρεάσει την απόδοση της.

 

Ο τελικός θα ξεκινήσει με αρχικό ύψος τα 4,35 μ. και θα ακολουθήσουν διαδοχικά τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,75 μ. κι έπειτα ο πήχης θα ανεβαίνει ανά πέντε εκατοστά. 

 
Οι 12 του τελικού
Νιούμαν (Καναδάς) 4,66 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,62 μ.
Κένεντι (Αυστραλία) 4,71 μ.
Γκινιόν -Ρομαρίν (Γαλλία) 4,71 μ.
Μουλίνα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.
Μπεένγκτστον (Σουηδία) -
ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,70 μ.
Σίλβα (Κούβα) -
Μόρις (ΗΠΑ) 4,90 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,83 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,87 μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,91 μ.

 

Μπορεί το μετάλλιο η Παπαχρήστου

 

Η Βούλα Παπαχρήστου αγωνίζεται στις 13:00 στον τελικό του τριπλούν και  θα επιδιώξει να βρει το άλμα, που θα την ανεβάσει στο βάθρο. Με το 14,25 μ. έχει την πέμπτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες, ενώ σε γενικές γραμμές το επίπεδο του αγώνα είναι στα μέτρα της. Η Αμερικανίδα Κίτουραχ Όρτζι (ΗΠΑ) έχει την καλύτερη επίδοση τον κόσμο με 14,53 μ. και μοιάζει να είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η νικήτρια της περασμένης διοργάνωσης, αλλά και το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ δίχως να έχει κάνει κανέναν αγώνα στο κλειστό στίβο, ωστόσο για να επέλεξε να πάρει μέρος στη διοργάνωση σημαίνει πως είναι σε ανταγωνιστική κατάσταση.  Όπως και στο μήκος έτσι και στο τριπλούν όλες οι αθλήτριες θα κάνουν τρία άλματα, θα συνεχίσουν για τα επόμενα δύο οι οχτώ καλύτερες, ενώ το έκτο και τελευταίο θα εκτελέσουν μόνοι οι τέσσερις πρώτες της κατάταξης. 

 

Οι 17 του τελικού με τη σειρά που θα αγωνιστούν 

 

Ρόχας (Βενεζουέλα) -

Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,25 μ.

Μακέλα (Φινλανδία) 13,86 μ.

Φράνκλιν (ΗΠΑ) 14,15 μ.

Σοάρες (Βραζιλία) 13,97 μ.

Πέτροβα (Βουλγαρία) 13,90 μ.

Προκοπένκο ( Ανεξάρτητη) 14,44 μ.

Παντουρόιου (Ρουμανία) 14,22 μ.

Ντζιντζαλεταιτε (Λιθουανία) 14,13 μ.

Βασκουσκάγια (Λευκορωσία) 14,30 μ.

Κρίλοβα (Ανεξάρτητη) 14,02 μ.

Ρίκετς (Τζαμάικα) 14,49 μ.

Ορτζι (ΗΠΑ) 14,53 μ.

Λαφόντ (Δομινικανή Δημοκρατία) 14,08 μ.

Εκχαρτ (Γερμανία) 14,13 μ.

Γουίλιαμς (Τζαμάικα) 14,16 μ.

Πελετέιρο (Ισπανία) 14,22 μ.

 

Ξεκινάει και ο Δουβαλίδης

 

Ο Κώστας Δουβαλίδης μετέχει στις 20.30  στον προκριματικό των 60 μ. εμπ. στο τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο πρωταθλητής μας, προέρχεται από μια θλάση στο δικέφαλο, ωστόσο έχει ως στόχο να κυνηγήσει την κούρσα, που θα τον στείλει στον επόμενο γύρο. Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην τέταρτη προκριματική σειρά και για περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να τερματίσει στους τέσσερις πρώτους ή η επίδοση του να είναι στις τέσσερις καλύτερες στο σύνολο των σειρών. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 7.69, που είναι η τέταρτη επίδοση της σειράς του.

 

Πηγή:gazzetta.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ