Πάνω από 70 όπλα και χιλιάδες φυσίγγια στην κατοχή του Αλέν Ντελόν χωρίς άδεια

Ένα οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ο Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Όπως έγινε σήμερα γνωστό απ' τους εισαγγελείς, η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε στην εξοχική κατοικία του θρυλικού ηθοποιού στο Douchy-Montcorbon, 135 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, 72 πυροβόλα όπλα, περισσότερα από 3.000 φυσίγγια και ένα πεδίο βολής.

 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν είχε άδεια για κανένα από αυτά. Ο Ντελόν, 88 ετών, «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση που θα του επέτρεπε να έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο», δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας Ζαν Σεντρίκ Γκο. Ο Γάλλος γόης του κινηματογράφου έπαιξε  το ρόλο του γκάνγκστερ σε πολλές από τις πιο διάσημες ταινίες του, όπως το Borsalino. Ο Ντελόν αντιμετώπισε θέματα υγείας μετά το εγκεφαλικό που υπέστη το 2019 και πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας κλιμακούμενης οικογενειακής διαμάχης.

 

Η έρευνα σε βάρος του διατάχθηκε αφού ένας υπάλληλος που διορίστηκε από το δικαστήριο που στάλθηκε στο σπίτι του παρατήρησε ένα όπλο και ειδοποίησε τον δικαστή. Ο Ντελόν εμφανίστηκε σπάνια στην οθόνη από τη δεκαετία του 1990 και η τελευταία του σημαντική δημόσια εμφάνιση ήταν όταν έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019. Ωστόσο, παρευρέθηκε στην κηδεία του φίλου και συναδέλφου του Ζαν Πολ Μπελμοντό στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Τον περασμένο μήνα, ο μικρότερος γιος του Ντελόν υπέβαλε καταγγελία εναντίον της αδελφής του κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ντελόν. Η κόντρα δημοσιοποιήθηκε αφού ο μεγαλύτερος γιος του Ντελόν, ο Άντονι Ντελόν, είπε στο περιοδικό Paris Match ότι ο πατέρας του ήταν σε «αδύναμη» κατάσταση.

 

Ο Ντελόν ο πρεσβύτερος, μέσω του δικηγόρου του, είπε ότι ήταν «σοκαρισμένος» και θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.