Παράδοση οχημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στην παράδοση 11 καινούργιων οχημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης της χώρας, προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

 

Ειδικότερα, τα οχήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες εξωτερικής φρούρησης για τις μεταγωγές κρατουμένων, αλλά και την ενίσχυση της περιμετρικής ασφάλειας των καταστημάτων κράτησης.

 

Κατά την τελετή παράδοσης των οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί , ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι σε μια δύσκολη εποχή η ελληνική πολιτεία
καταφέρνει να εκπληρώσει τουλάχιστον σε ένα βαθμό το ρόλο και την υποχρέωση που κάθε φορά της αναθέτει η ελληνική κοινωνία. Ευχήθηκε, δε, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του νέου στόλου των οχημάτων που παραδίδει σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου, παραλαμβάνοντας τα οχήματα μαζί με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την παράδοση των οχημάτων λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να αλλάξουμε σελίδα στο σωφρονιστικό μας σύστημα». Παρόντες στην τελετή παράδοσης των 11 οχημάτων ήταν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, επί θητείας του οποίου προκηρύχτηκε ο σχετικός διαγωνισμός όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.

 

Στην Παράδοση των οχημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραβρέθηκε και ένας παλιός μας γνώριμος από το επιτυχημένο πέρασμά του από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος με την ιδιότητά του Διευθυντή της Γενικής Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Τ.Ε.Φ.Κ.Κ.

 

mopocp.gov.gr