Πάτρα: Απαγορεύονται οι εκτροπές του τρένου

Παραβιάζουν ιερές θύρες όσοι κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη διέλευση του τρένου στην Πάτρα, εκτός της υπόγειας όδευσης, έως και τον Αγιο Ανδρέα.

 

Αυτή είναι η άποψη της δημοτικής αρχής της Πάτρας στην εν εξελίξει, προεκλογική κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, για το θέμα της διέλευσης της νέας γραμμής μέσα από τον κεντρικό ιστό της πόλης.

 

«Είναι βασική και διακηρυγμένη αρχή ότι το τρένο πρέπει να περάσει υπόγεια, απελευθερώνοντας την παραλιακή ζώνη της Πάτρας από τα σημερινά δεσμά της. Η επέκταση και ανάπτυξη της πόλης κατά μήκος του παραλιακού μετώπου είναι αδιαπραγμάτευτη θέση, όπως άλλωστε και το "πράσινο φως" που έχει δώσει το δημοτικό συμβούλιο για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την υπόγεια γραμμή» αναφέρει στην «Π» ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

 

«Δεν επικροτούμε το γεγονός ότι το θέμα κυριαρχεί σε μια προσπάθεια κάποιων να σπεκουλάρουν με το ζήτημα της υπόγειας όδευσης, είναι ξεκάθαρο όμως ότι απαιτείται αφενός να μην αλλάξει ο σημερινός σχεδιασμός και αφετέρου να οριστικοποιηθούν άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση μελέτη και χρηματοδότηση, τόσο για το τμήμα Ρίο-Αγιος Διονύσιος αλλά και το τμήμα έως τον Αγιο Ανδρέα» τονίζει ο κ. Κορδάς.

 

 

pelop.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ