Πελοπόννησος: Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για «φακελάκι» και εκβίαση - Ύποπτος και ο δήμαρχος

Για δωροληψία και εκβίαση κατηγορείται δημοτικός υπάλληλος, που συνελήφθη σε περιοχή της Πελοποννήσου, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού, από τον δημοτικό υπάλληλο, ενώ κατά τη σύλληψή του κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που είχε λάβει.

 

 

Επιπλέον, διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

 

 

Σύμφωνα με τον Alpha την καταγγελία έκανε ένας ξυλουργός που ζήτησε εργολαβία στο δήμο. Οπως ενημέρωσε τις αρχές, μια γυναίκα υπάλληλος του εν λόγω δήμου στην Πελοπόννησο, του ζήτησε 2.000 ευρώ για να πάρει τη δουλειά «για την ίδια και για τον δήμαρχο».

 

 

Ο ξυλουργός συναντήθηκε και με τον δήμαρχο ο οποίος φέρεται να του είπε «ό,τι συνεννοηθείς με την υπάλληλο, δεν ξέρω τίποτα εγώ».

 

 

Ο ξυλουργός ενημέρωσε τις αρχές, πήρε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα παρέδωσε στην υπάλληλο η οποία και συνελήφθη.

 

 

Κατά το ρεπορτάζ του Alpha κλήθηκε για ανωμοτί κατάθεση και ο δήμαρχος ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συναυτουργία σε δωροληψία και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

 

iefimerida.gr