Πέραμα: Πειθαρχικό έλεγχο εντός πέντε ημερών για την αιματηρή καταδίωξη ζητεί ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε με τη μορφή του κατεπείγοντος τη διενέργεια επιχειρησιακής αξιολόγησης του περιστατικού από την ΕΛ.ΑΣ

 

Τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου και ταυτόχρονα την πλήρη επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ με αφορμή την αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. 

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ζητεί από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ η επιχειρησιακή αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε μέρες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Στο μεταξύ ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη, τα ξημερώματα του Σαββάτο που ξεκίνησε από του Ρέντη και ολοκληρώθηκε στο Πέραμα. Ο απολογισμός ήταν ένας νεκρός 20χρονος Ρομά, ενώ τραυματίστηκε τόσο ο ένας εκ των συνεργών του όσο και επτά αστυνομικοί.

Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου με την κατηγορία που τους βαραίνει να είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Οι αστυνομικοί υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ