Περιορίζεται η αστάθεια του καιρού - Πού αναμένεται να βρέξει

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, η αστάθεια του καιρού, καθώς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναμένει ηλιοφάνεια αλλά και... βροχές.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα ορεινά ηπειρωτικά.

 

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να έχουν ηπιότερη ένταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγοι πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα αγγίξει έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ