Πέθανε ο δήμαρχος του Γκντανσκ που μαχαίρωσαν σε εκδήλωση

Πέθανε ο δήμαρχος της πολωνικής πόλης Γκντανσκ, o Πάβελ Αντάμοβιτς, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης.  

 

Την ανακοίνωση έκανε νοσοκομειακός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.   

 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας είχε δηλώσει οτι ο Αντάμοβιτς «χειρουργήθηκε επί πεντάωρο την νύκτα, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή και τα προγνωστικά για την επιβίωσή του είναι πολύ αβέβαια».      

 

Ο Αντάμοβιτς, 53 ετών, «έχασε τεράστια ποσότητα αίματος, πράγμα που προκάλεσε υποξαιμία. Η έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, οι βλάβες που προκαλεί στους ιστούς, μας αναγκάζει να τηρούμε στάση αναμονής και να ελπίζουμε», πρόσθεσε.  

 

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για δωρεά αίματος. «Σήμερα είχαμε τρεις φορές περισσότερους δωρητές από ό,τι συνήθως... είναι μία ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτό το δράμα», δήλωσε ο υπεύθυνος του τοπικού κέντρου αιμοδοσίας.  

 

«Δεν μπορούσαμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υγείας.  

 

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο YouTube, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.  

 

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ, 27 ετών. 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ