Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας από τους τελευταίους μεγάλους θρύλους του ελληνικού τραγουδιού, άφησε τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

 

Έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του. Υπέστη ανακοπή καρδιάς και δεδομένων των προβλημάτων υγείας που είχε τον τελευταίο καιρό, δεν άντεξε.

 

Η τελευταία φορά που είχε νοσηλευτεί στο 251 Ναυτικό Νοσοκομείο ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν εισήχθη εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας πραγματικός θρύλος. Ένας τραγουδιστής που όλη η Ελλάδα τον αποκαλούσε με το μικρό του όνομα. Δεν υπήρχε άλλος “Τόλης”, μόνο εκείνος. Εκείνος που τραγούδησε για τον έρωτα, που τον έζησε στο έπακρο.

 

Έκανε τέσσερις γάμους: με τη Στέλλα Στρατηγού, τη Μαρινέλλα, την Τζούλια Παπαδημητρίου και την Άντζελα Γκερέκου, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Μαρία.

 

Στην ιστορία έμεινε ο έρωτας και η σχέση του με τη Ζωή Λάσκαρη, για την οποία έγραψε το τραγούδι “Ξανθιά αγαπημένη Παναγιά”.

 

Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πρίγκιπας

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν ήταν απλά μια από τις μεγαλύτερες φωνές που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Ήταν ένας πραγματικός σταρ, ένας καλλιτέχνης που είχε φανατικό κοινό, με τους θαυμαστές του να τον αποκαλούν “πρίγκιπα”.

 

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά, παιδί μιας οικογένειας με 12 παιδιά! Βασικά, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειας, αφού είχε 11 αδελφές! 

 

Ο πατέρας του ονειρευόταν να κρατήσει ο γιος του το μαγαζί (ένα μανάβικο) που είχε. Αλλά ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε τα δικά του όνειρα. Και το 1958 σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο και πέντε χρόνια μετά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

 

Το πρώτο του τραγούδι ήταν το Βήμα Βήμα του Λυκούργου Μαρκέα. Ήταν όμως η “Αγωνία”, το 1968 σε μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα που τον καθιέρωσε. Έκανε, τότε, 300.000 πωλήσεις, νούμερο δυσθεώρητο για εκείνη την εποχή.

 

Στη σπουδαία καριέρα του, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ερμήνευσε δημιουργίες του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού και πολλών πολλών άλλων.

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος χάρισε τη φωνή του σε τραγούδια όπως “Δυο καρδιές”, “Το φεγγάρι πάνω Θέ μου”, “Μα εγώ αγαπώ μια”, “Γλυκά πονούσε το μαχαίρι”, “Αγωνία”, “Οι άντρες δεν μιλούν πολύ”, “Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά”, “Ανεπανάληπτος”, “Πριν χαθεί το όνειρό μας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ