Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την φυλάκισή του

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

 

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο με τις αντιδράσεις να είναι πολλές. Ο Κώστας Αρζόγλου ένιωσε από τη μία θλίψη για την κατάληξη του Πέτρου Φιλιππίδη, από τη άλλη περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές.

 

«Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

 

Ο Πασχάλης Τσαρούχας από την πλευρά του είπε ότι αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.

 

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος.

 

Τα ρητά του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

 

Θέση πήρε και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης χρησιμοποιώντας ρητά σπουδαίων προσωπικοτήτων. Να θυμίσουμε πως η σύζυγος του ηθοποιού, Λένα Δροσάκη, είναι μία από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 

«Καθώς φαίνεται η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια», «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς αλλά σέβονται τους δίκαιους» και «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα» ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

 

Δείτε τις αναρτήσεις: