Πιο δυνατοί και επιβλητικοί οι... καραφλοί σύμφωνα με την επιστήμη!

Έχουμε και λέμε. Αν τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να αραιώνουν, αν τα έχεις χάσει και δεν σκέφτεσαι καν να πας να κάνεις εμφύτευση, έχουμε νέα που θα σε κάνουν, σε πρώτη φάση, να κοκορεύεσαι στους φίλους σου.

 

Γιατί μπορεί να μην έχεις πια πολλές επιλογές σε hairstyle αλλά έχεις άλλους λόγους να χαίρεσαι. Ένας απ' αυτούς είναι το πόσο πιο ισχυρός δείχνεις απέναντι στους άλλους, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα μελέτη.

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια διεξήγαγαν τρία διαφορετικά πειράματα, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες αντρών πάνω σε διάφορα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η αυτοπεποίθηση, η υπεροχή και η ελκυστικότητα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καραφλοί άντρες θεωρούνταν πιο επιβλητικοί, ψηλοί και δυνατοί.

 

Και ενώ όσοι ενδιαφέρονται αρκετά για την εμφάνισή τους προτιμούν να έχουν πλούσια μαλλιά, η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η υπεροχή των αντρών με φαλάκρα προκύπτει και από στερεοτυπικές συνδέσεις, καθώς συναντώνται συνήθως σε παραδοσιακά αντρικά επαγγέλματα.

 

Αν και πρόκειται για καλά νέα αυτά για όσους έχουν φαλάκρα, οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι τα θετικά της συμπεράσματα ισχύουν μόνο για όσους είναι εντελώς καραφλοί. Αντιθέτως όσοι έχουν χάσει κάποιο μέρος των μαλλιών τους θεωρούνται πιο αδύναμοι. No worries, υπάρχει πάντα η μέθοδος τα παίρνω όλα με την ξυριστική.