Πλατεία Περιβολάκια: Απορρίπτει τα νέα σχέδια για τις πέργκολες ο σχεδιαστής της πλατείας, Γιάννης Παπακυριάκος

Αποστάσεις παίρνει ο αρχιτέκτονας Γιάννης Παπακυριάκος από την διαμόρφωση της πλατείας Περιβολάκια, μετά την δεύτερη φάση της ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη και αφορά τις πέργκολες.

 

[Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του loutraki365.gr: Κόρινθος: Έτσι θα γίνει η πλατεία στα Περιβολάκια (Εικόνες)]

 

Ο σχεδιαστής του αρχικού μοντέλου της πλατείας, με ανάρτησή του στα social media, ξεκαθαρίζει ότι ο σχεδιασμός, έτσι όπως εξελίσσεται, δεν τον αφορά: “είναι εμφανές ότι διαφωνώ με την κατασκευή για λόγους λειτουργικούς αλλά βασικά για την αισθητική της, που τόσα χρόνια πιστεύω ότι υπηρετώ μέσα από τα έργα μου“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα σημειώνει πως θα μπορούσε να υιοθετηθεί μία λύση βιοκλιματικής πέργκολας, από αλουμίνιο και ανοικλειόμενες οροφές και εκφράζει την απορία του πως είναι δυνατόν το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κορινθίας να έχει εγκρίνει τόσο τον δικό του σχεδιασμό, όσο και τον νεότερο σχεδιασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.

 

Μάλιστα ο αρχιτέκτονας παραθέτει και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις από το δικό του, αρχικό, σχέδιο

 

 

Ειδικότερα ο κ. Παπακυριάκος αναφέρει.

 

Επειδή πολλοί συνδέουν το κατασκεύασμα “πέργκολες ” που γίνεται αυτή την στιγμή στην πλατεία με το όνομα μου , παραθέτω πάλι τον δικό μου σχεδιασμό από το μακρινό 2014 , που αφορά τις πέργκολες και είχε την έγκριση του ΣΑ (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κορινθίας).

 

 

Είναι εμφανές ότι διαφωνώ με την κατασκευή για λόγους λειτουργικούς αλλά βασικά για την αισθητική της που τόσα χρόνια πιστεύω ότι υπηρετώ μέσα από τα έργα μου.

 

 

Πέραν του δικού μου σχεδιασμού θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί η λύση με τις βιοκλιματικές πέργκολες που ήδη πολλές εταιρείες με εγγύηση κατασκευάζουν με αλουμίνιο και ανοιγοκλειόμενη οροφή με περσίδες και κολώνες 15Χ15 εκ με ανοίγματα έως και 7,5μ.

 

Τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα: Πως γίνεται να έχουμε δύο εγκρίσεις χωρίς την απόρριψη μίας εκ των δύο;

sfedona.gr