Πόσιμο νερό στο Κιάτο από την Στυμφαλία

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου για το Κιάτο, ημέρα που ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την υδροδότηση της πόλης, με πόσιμο νερό, υψηλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας από την Στυμφαλία.

 

 

Μαζί με την πρωτεύουσα του δήμου θα υδροδοτηθούν και τα χωριά Μούλκι, Πάσιο και Κάτω Διμηνιό.

 

 

Η είδηση έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα απο τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προέδρους κοινοτήτων, δημοτικούς συμβούλους, διοικητικούς υπαλλήλους.

 

 

 

 

“Κάναμε πράξη το αυτονόητο.15.000 κάτοικοι και επισκέπτες ανοίγουν την βρύση και πίνουν αγιασμό” είπε βαθιά συγκινημένος ο Σπύρος Σταματόπουλος.”Ολοκληρώσαμε μια προσπάθεια που ήταν συνέχεια των διεκδικήσεων και προηγούμενων δημοτικών αρχών. Για αυτήν την ιστορική αλλαγή παλέψαμε .Σε αυτόν τον αγώνα κοπιάσαμε,πονέσαμε, ματώσαμε. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα.“

 

“Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα ανάπτυξης του τόπου μας. Αλλάζει η καθημερινότητα.Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών. Ξημερώνει μια άλλη μέρα .Ανατέλλει ο ήλιος της αισιοδοξίας για τον ελεύθερο επαγγελματία, για τον υποψήφιο επενδυτή, για τα νοικοκυριά” δήλωσε ο δήμαρχος.

 

 

Πρόκειται για νερό αρίστης ποιότητας και μέσα απο την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΣ έχουν αναρτηθεί όλες οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις απο τα διάφορα σημεία υδροληψίας, από πιστοποιημένο εργαστήριο, που βεβαιώνουν ότι το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 67322/ΦΕΚ3282/Β/19-09-2017 που αφορά την ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

 

 

Τι προηγήθηκε

 

Προηγήθηκαν οι συστηματικές προσπάθειες σύνδεσης με τις πρώτες αδειοδοτημένες υδροληψίες στην Δ.Ε.Στυμφαλίας, οι οποίες επαρκούν και καλύπτουν με πόσιμο νερό τις υδρευτικές ανάγκες κατασκευάζοντας

 

α)20χλμ δίκτυα ύδρευσης

 

β) 3 αντλιοστάσια που κατασκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν

 

γ) 4 γεωτρήσεις Ύδρευσης που εξοπλίστηκαν και αδειοδοτήθηκαν.

 

 

Ανταποδοτικά οφέλη στην Στυμφαλία

 

Η δημοτική αρχή βρήκε κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της για ανταποδοτικά έργα στην περιοχή των υδροληψιών ολοκληρώνοντας 6 γεωτρήσεις άρδευσης, 3 νέα αντλιοστάσια άρδευσης και αρδευτικά δίκτυα 67 χιλιομέτρων.

 

 

Μειωμένα δημοτικά τέλη ύδρευσης κατά 40%

 

Όπως είπε ο κ. Σταματόπουλος, με την ύδρευση της πόλης και των όμορων χωριών από την Στυμφαλία η ΔΕΥΑΣ εξοικονομεί πόρους τους οποίους μετακυλίει στους δημότες με μειώσεις του τιμολογίου ύδρευσης.

 

Η αρχική μείωση κατά 20-30% που προέκυψε από την κατάργηση του 80% (για νέα έργα) επί της αξίας του νερού και επιπλέον μείωση κατά 20% η οποία θα ισχύσει απο τον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Η μεσοσταθμική μείωση ξεπερνά το 40%.

 

Απαλλάσσονται δε, από τα τέλη ύδρευσης οι κάτοικοι όλων των χωριών της Στυμφαλίας καθώς και των χωριών Κλημεντίου και Βελίνας.

 

moriasnews.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
5 + 0 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.