Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού, ενοικίου και συντάξεις

Αρχίζει πάλι η πληρωμή για επίδομα ενοικίου, Επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ, συντάξεις Ιουνίου 2019 και 13η σύνταξη. Νωρίτερα θα καταβληθεί η 13η σύνταξη στους δικαιούχους. Πότε αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, και επικουρικές.

 

Το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ θα δοθεί σε έξι, συνολικά, δόσεις.

 

Η πρώτη καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου, ενώ ακολουθεί η δόση Μαΐου.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η τρίτη δόση θα χορηγηθεί στα τέλη Ιουλίου, η τέταρτη στα τέλη Σεπτεμβρίου, η πέμπτη στα τέλη Νοεμβρίου και η έκτη στα μέσα Δεκεμβρίου, πριν τα Χριστούγεννα.

 

 

 

Πότε αναμένεται να πληρωθούν όλες οι συντάξεις.

 

Η 13η σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους επιδομάτων σύνταξης με αιτία την αναπηρία και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

 

 

Για το επίδομα ενοικίου όσων οι αιτήσεις εγκριθούν εντός του Απριλίου, θα λάβουν περίπου στις 20-25 Μαΐου 2019 (στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κοντά στις 22 κάθε μήνα), το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

 

 

Για το επίδομα ενοικίου, η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές για την πρώτη διμηνιαία δόση για το 2019.

 

Στη συνέχεια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21 για επίδομα παιδιού.

 

 

 

Επικουρικές Συντάξεις: Θα λάβουν 13η σύνταξη οι:

 

600.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 601- 1.000 ευρώ. Θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό στο 50% της σύνταξής τους.

 

772.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας πάνω από 1.001 ευρώ. Θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό στο 30% της σύνταξής τους

 

Όσοι έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν την 1η Μαίου και θα δικαιωθούν στο μέλλον κύρια σύνταξη αλλά τώρα δεν εισπράττουν προσωρινή, θα πρέπει να λάβουν τότε αναδρομικά την «13η σύνταξη» που δικαιούνται.

 

 

ekklisiaonline.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ