Που εντοπίζονται τα 21 από τα 31 κρούσματα της Κορινθίας

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου στην Κορινθία, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκαν 31 κρούσματα κορονοϊού στο Νομό...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 21 από τα 31 κρούσματα, εντοπίστηκαν στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας, μια υπερσύγχρονη μονάδα που βρίσκεται στα Αθίκια Κορινθίας. Στρατηγικός στόχος της επιχείρησης, η αποασυλοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού χρόνια ψυχικά ασθενών που διαβιούν σε κλειστές δομές ανάπτυξη ανοιχτών κοινωνικών δομών πρόληψης και θεραπείας και η υλοποίηση ενεργειών κοινωνικής και οικονομικής επανένταξης των ψυχικά ασθενών.

 

Ανάμεσα στα 21 κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, είναι προσωπικό της επιχείρησης και άτομα που φιλοξενούνται στη μονάδα, ενώ παραμένει άγνωστο πως ο ιός κατάφερε να εισβάλει σε μία προστατευόμενη μονάδα.

 

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας, έχει μέχρι στιγμής δύο μονάδες ψυχικής υγείας
α) Ένα οικοτροφείο το οποίο παρέχει μακρά διαμονή σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και
β) Ένα προστατευόμενο διαμέρισμα ημιαυτόνομης διαβίωσης, φροντίδας 4 ατόμων, το οποίο αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της επανένταξης στο κοινωνικό ιστό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ