Προαναγγελία Σταθάκη: Νέα ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας ως τα Χριστούγεννα

Νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα του 2018, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης,υπογραμμίζοντας ότι "η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας".

 

 

 

 

 

 

Όπως είπε, η νέα ρύθμιση "θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών".

 

 

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφ. "Έθνος της Κυριακής", αναφέρει ότι "η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών".

 

 

Επίσης, ο κ. Σταθάκης αποκλείει "κατηγορηματικά" οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

 

 

Τονίζει ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων.

 

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί "ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του Κράτους" την συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, και καταλήγει στην συνέντευξή του σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας".

 

Πηγή: cnn.gr