Π.Τατούλης: Διέταξε ΕΔΕ για τις υποκλοπές στην ΠΕ Μεσσηνίας

Και ενώ το θέμα των πιθανών παρακολουθήσεων στο Διοικητήριο της Καλαμάτας και στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, έχει πάρει το δρόμο του (παρέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών μετά από εισαγγελική παραγγελία), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, γνωστοποίησε,εχθές απ’ την Τρίπολη και απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι, ήδη έχει παραγγείλει και διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το θέμα των πιθανών τηλεφωνικών υποκλοπών.

 

Με αφορμή αίτημα (απορρίφθηκε κατά την ψηφοφορία) περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για συζήτηση και λήψη απόφασης, όσον αφορά το ζήτημα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιφερειακή επικαιρότητα, ο κ. Τατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Οι μειοψηφίες είναι μπερδεμένες. Το θέμα έχει να κάνει με την άσκηση της διοίκησης. Είναι κακούργημα εάν αυτό έχει συμβεί. Μιλάμε για παράβαση δημοκρατικού δικαιώματος. Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες εάν αυτό αποδειχθεί.

 

Δεν μπορούμε εδώ τώρα να το συζητήσουμε, αφού η διαδικασία είναι ανοιχτή απ’ την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Δεν μπορεί να παραβιαστεί το απόρρητο της διαδικασίας. Η Διοίκηση θα προχωρήσει και σε ΕΔΕ, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία.

 

Πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό. Όταν τελειώσουν όλα, τότε το θέμα θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και κάτι άλλο. Δεν θα γίνουνε βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων εδώ. Ο κομματισμός θα μείνει έξω από εμάς εδώ στην Περιφέρεια. Ήδη, με την απόφαση της Εκτελεστικής, στείλαμε ομόφωνο μήνυμα για πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες».

ΠΗΓΗ:ert.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ