Πυρ ομαδόν από τη Μαρία Πρωτοπαππά (video)

Να εξηγήσει τη στάση της, σχετικά με τη μη παρουσία του συνδυασμού της, στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, το οποίο ως γνωστόν δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη παρουσίας της Προέδρου και έλλειψης απαρτίας, επιχείρησε η Μαρία Πρωτοπαππά. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, υπενθύμισε στα μέλη της αντιπολίτευσης που την κατηγόρησαν για "ανίερη συμμαχία με το Γιώργο Γκιώνη", ποιός συνδυασμός ήταν αυτός που τον στήριξε τη 2η Κυριακή των εκλογών και ποιός μοίραζε λευκά ψηφοδέλτια...

 

Η επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της, "Σχετικά με το έγγραφο σας κυρία πρόεδρε, με το οποίο απορρίψατε το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και σχετικά με την αιτιολογία της απορρίψεως και την ορθότητα των απόψεων σας, δηλώνω ότι δεν παίρνουμε θέση επειδή για αυτά θα αποφανθεί το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο η παράταξή μας έχει απευθυνθεί με την υπογραφή και του κυρίου Βασιλείου. Κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος για να μην βρισκόμαστε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση.

 

Θέλω όμως να σχολιάσω το ύφος αποφάσεώς σας. Είπατε ότι δεν θα καλέσω δημοτικό συμβούλιο, κάτι που παραπέμπει σε Σουλτανικά φιρμάνια. Και μάλιστα όταν βλέπει κανείς την ημεροχρονολογία του εγγράφου (24/3), μία μόλις ημέρα πριν τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ουσιαστικά εκεί καταδικάσαμε την οποιαδήποτε άσκηση της οποιαδήποτε εξουσίας που παραπέμπει σε τέτοιες πρακτικές. Εκτός αυτού, θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι το σωστό δεν είναι "δεν θα καλέσω Δημοτικό Συμβούλιο", όπως είπατε, αλλά δεν θα συγκαλέσω. Κατά συνέπεια διαχωρίζουμε τη θέση μας όσον αφορά στο κομμάτι αυτό.

 

Πάμε και στην ουσία του θέματος. Εάν με την τροποποίηση του Νόμου, μεταβιβάστηκε στην οικονομική επιτροπή να αποφασίζει και για τις θέσεις που θα τηρήσει ο εκπρόσωπος του Δήμου στη Γενική συνέλευση, θα κριθεί από την απόφαση των αρμοδίων οργάνων. Αν είναι αρμόδιο το Δ.Σ. τότε οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής είναι απολύτως άκυρες και ως εκ τούτου ανύπαρκτες και θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου το Δ.Σ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα και οι οποίες απαντήσεις περισσεύουν. Οι απόπειρες συγκλήσεως του Δ.Σ., ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Υπουργείου, θα ήταν για εμάς όχι μόνο ανακόλουθες αλλά θα έμοιαζαν με αναρχικές ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής, στερούμενες κάθε σοβαρότητας και εντελώς ανάρμοστες για την αντιπολίτευση και τη μείζων αντιπολίτευση. Αν η υπόλοιπη αντιπολίτευση επέλεξε να ακολουθήσει την άλλη μέθοδο, δεν μετανοούμε που δεν τους ακολουθήσαμε και τους ευχαριστούμε που στη Συνέντευξη Τύπου, ανάλωσαν το 80% του χρόνου τους, σχολιάζοντας το πρόσωπό μου", τόνισε η Μαρία Πρωτοπαππά.

 

Δείτε το video: