Το ρεκόρ που έχει άρωμα Κορινθίας

Ο Γιώργος Καραγκούνης του ΑΟ Ζευγολατιού, ο οποίος σε ηλικία 48 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίζεται ποτέ στη Γ’ Εθνική μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή “Πρώτο και στα Σπορ” στον Τάσο Επιτρόπου για τη συμμετοχή του στον αγώνα με την Προοδευτική και για το ρεκόρ, το οποίο κατέρριψε.

 

Ο… πολύπειρος γκολκίπερ μπήκε αλλαγή στο 76ο λεπτό για να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα που είχε ξεκινήσει το ματς, τον Ντάση ξεπερνώντας τον τερματοφύλακα του ΛεβάντεΚυριάκο Μαρίνο (43 ετών, 11 μηνών και 29 ημερών) στο προ δύο ετών παιχνίδι με τον Αιολογικό.

 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο… γερόλυκος Καραγκούνης δεν μπήκε στο παιχνίδι λόγω κάποιου τραυματισμού που πιθανώς να αντιμετώπιζε ο τερματοφύλακας του Ζευγολατιού, που σημειωτέον έχει ήδη υποβιβαστεί, αλλά για να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί ο προπονητής του, Παντελής Κολλιάκος (παλαιός επιθετικός της Κορίνθου) που είναι μάλιστα έξι χρόνια μικρότερός του.

 

Πιο αναλυτικά μίλησε:

 

Για την αντίδραση του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο: Η αντίδραση των φιλάθλων ήταν εξαιρετική. Με χειροκρότησαν για αρκετή ώρα. Δεν το περίμενα. Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που αισθάνθηκα.

 

Για το πώς ένιωσε που αγωνίστηκε: Με τη συγκεκριμένη μου συμμετοχή αισθάνθηκα ότι πήρα δέκα χρόνια ζωής ακόμη. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ζευγολατιού και τον προπονητή Παντελή Κολλιάκο.

 

Για τη ζωή του: Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν 8 χρονών και ο πατέρας μου όταν ήμουν 18. Από πολύ μικρός εργάζομαι και πάντα ονειρευόμουν να φτάσω ψηλά στο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να ονειρεύομαι. Παράλληλα, εργάζομαι και ως οικοδόμος. Είμαι βιοπαλαιστής. Έχω 2 αγοράκια, έναν 14 χρονών και έναν 9 ετών. Ο μεγαλύτερος, μάλιστα, είναι και αυτός τερματοφύλακας. Έχω παίξει στον Πέλοπα και έχω κατακτήσει 2 Κύπελλα Κορινθίας.

 

Τι είναι αυτό που τον κρατάει ακόμα στο ποδόσφαιρο: Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Το κάνω με τρομερή θέληση και δύναμη. Νιώθω πολύ καλύτερα και ψυχικά και σωματικά.

 

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει: Όλοι πρέπει να ονειρεύονται. Οι σημερινοί νέοι έχουν διαφορετικά κίνητρα και ενδιαφέροντα, όπως το Ίντερνετ. Τα έχουν χαμένα.

 

Για το ίνδαλμα του και για το ποιους θεωρεί τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο: Το ίνδαλμα μου ήταν ο Νίκος Σαργκάνης. Θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα στο εξωτερικό ήθελε. Ακόμη, θαυμάζω και τον Οικονομόπουλο, όπως και το Νικοπολίδη. Σήμερα οι κορυφαίοι είναι ο Νόιερ, ο Ντε Χέα, ο Χαρτ, ο Κουρτουά και ο Νάβας, στον οποίο έχω και αδυναμία μιας και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπάρχει δυστυχώς το στερεότυπο του ύψους για τους τερματοφύλακες.

 

Για το Ζευγολατιό, το οποίο έχει ήδη υποβιβαστεί: Πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν η σωτηρία. Είχε πολλούς τραυματισμούς, ο όμιλος ήταν εξαιρετικά δύσκολος, ενώ ταυτόχρονα το μπάτζετ ήταν πολύ χαμηλότερο από τις ομάδες. Εγώ να φανταστείτε ανήκω στην ομάδα αφιλοκερδώς. Άλλωστε ποτέ δεν έπαιζα ποδόσφαιρο για τα χρήματα.

 

Για το ποιος πιστεύει ότι θα βγει πρώτος στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής: Πιστεύω η Προοδευτική, μιας και παίζει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο.

 

 

www.athensjukebox.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ