Ρόδος: Η ομολογία της οικιακής βοηθού για τέσσερις δολοφονίες

Το 2002 η 45χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο, καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το γιο της που ήταν μωρό (ενός έτους). Σήμερα έχει ομολογήσει τέσσερις δολοφονίες

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα για την 45χρονη οικιακή βοηθό που δολοφόνησε με μαξιλάρι ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία φρόντιζε στο σπίτι της στη Ρόδο. Η έρευνα πήρε άλλη τροπή όταν η 45χρονη, η οποία φέρεται να έχει σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, ομολόγησε ακόμα τρεις δολοφονίες κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της στο Αστυνομικό Τμήμα.

 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βεβαιωθούν, μέσα από την έρευνα και τη συλλογή στοιχείων, ότι η οικιακή βοηθός βρίσκεται πίσω και από τα τρία εγκλήματα που ομολόγησε μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της 75χρονης.

 

Οι δύο θάνατοι ηλικιωμένων έλαβαν χώρα στη Ρόδο και ο τρίτος στη Λέρο. Η οικιακή βοηθός φέρεται να φρόντιζε τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι ημερομηνίες που έχει δώσει στους αστυνομικούς συμπίπτουν με τις ημερομηνίες θανάτων τους.

 

Αναλυτικότερα, φέρεται να ομολόγησε ότι το 2011 δολοφόνησε 74χρονη γυναίκα, την οποία φρόντιζε στο σπίτι της στη Λέρο. Όπως είπε, θεωρεί ότι ο θάνατός της οφείλεται στην ενισχυμένη δόση φαρμάκων που της χορήγησε. Φέρεται να κατέθεσε ότι ανέμιξε μεγάλη ποσότητα διαφόρων φαρμάκων σε νερό και αφού τα τοποθέτησε εντός σύριγγας, στη συνέχεια τα χορήγησε στην ηλικιωμένη μέσω του στόματος, με αποτέλεσμα το θάνατό της.

 

Οι άλλες δύο δολοφονίες, όπως είπε, έγιναν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στη Ρόδο. Η πρώτη έγινε τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2022 στη Ρόδο και ενώ φρόντιζε 86χρονη που έπασχε από διαβήτη. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να ανέμιξε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μέσα σε γιαούρτι και αφού το τοποθέτησε σε σύριγγα το χορήγησε στην ηλικιωμένη από το στόμα, με αποτέλεσμα το θάνατό της.

 

 

 

Το Μάιο του 2022 και ενώ φρόντιζε 70χρονη στη Ρόδο χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή πέντε ημέρες αργότερα.

 

Το 2002 η 45χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο, καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το γιο της που ήταν μωρό (ενός έτους). Όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός, προχωρώντας –σύμφωνα τουλάχιστον με την ομολογία της- στην πρώτη δολοφονία που προαναφέρθηκε στο νησί της Λέρου. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετακόμισε στη Ρόδο συνεχίζοντας να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

 

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που φρόντιζε ήταν ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας είχε ως αποτέλεσμα οι θάνατοί τους να αποδίδονται σε άλλα αίτια, αν και σε μία περίπτωση οι συγγενείς είχαν υποπτευθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

 

Χθες Δευτέρα το πρωί η 45χρονη τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ομολόγησε την δολοφονία της 75χρονης στο χωριό Καλυθιές της Ρόδου. Όταν έφτασαν στο σπίτι οι αστυνομικοί φέρεται να τους είπε ότι η ηλικιωμένη την ταλαιπωρούσε και δεν την άφηνε να κοιμηθεί.

 

Η Ασφάλεια έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος της 45χρονης, η οποία διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η έρευνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ