Σάρωσε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου στους παμπαίδες

Ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου στους παμπαίδες και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις παγκορασίδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του ομαδικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022.

 

Στην πρώτη ενότητα του Πανελληνίου πρωταθλήματος, για αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ποσειδών κράτησε τα σκήπτρα, που είχε από πέρσι στη Φλώρινα, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ των δύο σερί τίτλων στην ιστορία του θεσμού, που είχε ο Αετός Κορυδαλλού (2013, 2014).

 

Στον τελικό νίκησε τον Π.Α.Ο. Φυλής με 3-0. Η Χ.Α.Ν.Θ. πανηγύρισε τον παρθενικό της τίτλο στο ομαδικό παγκορασίδων. Στον τελικό έκαμψε το Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 3-1. Τόσο ο Ποσειδών, όσο και η Χ.Α.Ν.Θ. προχώρησαν ως νούμερο 1 φαβορί και χάρηκαν το δεύτερο χρυσό τους μετάλλιο στα φετινά ηλικιακά Πανελλήνια ύστερα από εκείνον στους παίδες και τις νεάνιδες αντίστοιχα. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα πέντε ατομικά αγωνίσματα από την Κυριακή 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Δευτέρα. 

 

Στο ομαδικό παμπαίδων πήραν μέρος 12 ομάδες και χωρίστηκαν αρχικά σε 4 γκρουπ. Σε αυτή τη φάση ο Ποσειδών Λουτρακίου κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 3-0 τον ΟΑ Χανίων και τον ΑΠΣ Ίλιον. Στο ταμπλό των «8» νίκησε την Παρασκευή με 3-0 και τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Γενικά έδειξε την ανωτερότητά του χωρίς να χάσει επί μέρους ματς, αφού και στα ημιτελικά απέκλεισε με 3-0 τον ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης (3ο φαβορί).

 

Ο Π.Α.Ο. Φυλής (Νο 4) πρώτευσε αρχικά στο 4ο γκρουπ όταν νίκησε τις Σάρισες Φλώρινας και τον Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου με 3-0. Στα προημιτελικά ξεπέρασε με 3-0 και τον ΑΠΣ Ίλιον και στον συναρπαστικό ημιτελικό με το 2ο φαβορί, τον Διογένη Πάτρας, επικράτησε με 3-2. Στο φινάλε μάλιστα, ο Γιώργος Σασσάνης έκαμψε με 3-2 από 0-2 πίσω στα σετ τον Σπυρίδωνα Φουσέκη.

 

Στον τελικό ο Ποσειδών είχε τα προγνωστικά με το μέρος του και το επιβεβαίωσε απόλυτα. Μετά το 1-0 ο Π.Α.Ο. Φυλής είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Νίκο Αγγελίδη, αλλά όταν ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης πήρε τη νίκη με 3-2 σετ ουσιαστικά κρίθηκε ο τίτλος. Στο 3ο σετ του διπλού και με το σκορ στο 2-0 σετ για τους Λουτρακιώτες και 3-3 στους πόντους ο Αγγελίδης ζήτησε διακοπή με ενοχλήσεις στη δεξιά ωμοπλάτη κι αφού κύλησαν λίγα λεπτά του ιατρικού τάιμ άουτ οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφάσισαν να μη ρισκάρουν με τη συνέχεια του αγώνα.

 

Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 για τον Ποσειδώνα, ο οποίος είχε επίσης στη σύνθεση τον Νικόλαο Καραγεώργο και στον πάγκο του τελικού τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη και τον Τάκη Τσαρισταλίδη. Η ομάδα της Αθήνας, που χρησιμοποίησε και τους τρεις αθλητές της στον τελικό, είχε στο κοουτσάρισμα τον Άρη Τσακίρογλου. Στον καθοριστικό αγώνα ήταν μαζί του και ο προπονητής του Ο.Α. Χανίων Μανώλης Σγουρομάλλης.

 

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ποσειδών Λουτρακίου-ΠΑΟ Φυλής 3-0:

Γιάννης Κιοσελόγλου-Στέφανος Μαυροματάκης 3-0 (11-1, 11-6, 11-7)

Κωνσταντίνος Ισαακίδης-Νίκος Αγγελίδης 3-2 (9-11, 11-7, 14-12, 4-11, 11-8)

Κιοσελόγλου/Ισαακίδης-Γιώργος Σασσάνης/Αγγελίδης 3-0 (11-3, 11-5, 11-3 λ.τ.)