Σαββατοκύριακο με το 9ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας - Εκκίνηση από τον Ισθμό της Κορίνθου

Στην «Μοραΐτικη γη» θα διεξαχθεί η 9η εκδοχή του Κλασσικού Ράλλυ Ελλάδας «Θανάσης Χαρμάνης». Εκκίνηση από τον Ισθμό της Κορίνθου.

 

 

Το 9ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας ξεκινάει το Σάββατο 3 Μαρτίου από τον Παλαιό Ισθμό της Κορίνθου, και τερματίζει την Κυριακή 4 Μαρτίου στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους την φιλόξενη πόλη του Ναυπλίου.

 

Το ράλλυ θα περάσει από πόλεις και τοποθεσίες ιδιαιτέρου κάλους όπως της Νεμέας, του Λεβιδίου, το Χιονοδρομικό Μαίναλου, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τη Μεγαλόπολης και θα ολοκληρώσει την 1η ημέρα στην Καλαμάτα.

 

 

Την επομένη τα πληρώματα, καλούνται να κάνουν τον γύρο της Μάνης, Αρεόπολη, Γερολιμένας, Γύθειο, Γεράκι,  Κοσμάς, Λεωνίδιο, Παράλιο Άστρος και να τερματίσουν στο Ναύπλιο.

 

Το 1ο «Μεγάλο» Regularity Rally της χρονιάς, προσμετρά στα Πρωταθλήματα ΦΙΛ.Π.Α. και  Σ.Ι.Σ.Α. και είναι ο 1ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.

 

Φέτος το 9ο Ράλλυ Ελλάδας «Θανάσης Χαρμάνης» σπάει και ρεκόρ συμμετοχών. Τα 85+ πληρώματα καλούνται να κάνουν περίπου 750 χλμ απλών και ειδικών διαδρομών στις δύο ημέρες που διαρκεί. Να υπενθυμίσουμε ότι, οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της «Κόκκινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της «Πράσινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 46 χιλιόμετρα σε επιλεγμένες «ειδικές» διαδρομές.

 

Στο 9ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας «Θανάσης Χαρμάνης», θα ξεκινήσει και ο θεσμός «Master Trophy». Στον συγκεκριμένο θεσμό «επί λόγω τιμής», θα συμμετάσχουν πληρώματα που ΔΕΝ θα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά όργανα, παρά μόνον το κοντέρ του αυτοκινήτου και φυσικά το κλασσικό χειροκίνητο χρονόμετρο.

 

Για πληροφορίες και τον Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε από τις γραμματείες και τις ιστοσελίδες των δύο λεσχών www.philpa.gr και www.sisa.gr  και από την σελίδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ε.Ο. ΦΙΛ.ΠΑ στο facebook και στην διεύθυνση: https://www.facebook.com/p.p.f.2018/ 

 

Πηγή:The Toc