Σαββατοκύριακο με μίνι καύσωνα και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς

Σαββατοκύριακο με γενικά αίθριο καιρό και θερμοκρασίες μέχρι και 38 βαθμούς Κελσίου προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

Σήμερα, Σάββατο, ο υδράργυρος θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

 

Στην Αττική, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος θα είναι επίσης το Σάββατο ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Κυριακή, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ