Self test: Λιγότεροι οι δικαιούχοι από τον Ιούλιο – Ποιοι θα συνεχίσουν να το παίρνουν δωρεάν

Αναπροσαρμόζεται η λίστα των δικαιούχων των self test, μετά την παύση της διανομής τους από τα φαρμακεία, τα οποία θα διατίθενται πλέον από νέα κέντρα διανομής (σούπερ μάρκετ κ.α.).

 

Καταρχάς από τέλη Ιουνίου, σταματούν να έχουν την υποχρέωση του self test οι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτή θα είναι η πρώτη διευκόλυνση (προνόμιο) για όσους έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε έναν συνολικό σχεδιασμό στο θέμα αυτό.

 

Μέχρι σήμερα είναι περίπου 2,5 εκατ. οι συμπολίτες μας που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

 

Περιορίζονται όσοι θα τα δικαιούνται δωρεάν

 

Από τον Ιούλιο τα δωρεάν self test θα διανέμονται σε πιο περιορισμένο κύκλο επαγγελματικών ομάδων.

 

Τις προθέσεις της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. «Τον Ιούλιο σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού, οι οποίοι μπορεί να είναι έτσι πιο ευάλωτοι λόγω δραστηριότητας επαγγελματικής, δηλαδή στην εστίαση, στον τουρισμό αλλά βέβαια και στις ηλικίες 18-30 που δεν έχει προχωρήσει ακόμα ο εμβολιασμός, θα συνεχιστεί το μέτρο» εξήγησε μιλώντας στο Open.

 

Self test επί πληρωμή στα φαρμακεία

 

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διανομή self-test από τα φαρμακεία ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

 

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

 

Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ