Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές της χώρας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας, για τις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

 

Ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων, αν και στον «αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλές κάλπες.

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, έρχεται πρώτη τις τελευταίες δεκαετίες στις φοιτητικές εκλογές. «Η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές», δήλωσε ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων, μιλώντας στο ΑΠΕ.

 

«Στοίχημα» αποτελεί η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές, με πολλές από τις φοιτητικές παρατάξεις να θέτουν μετ' επιτάσεως το ζήτημα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται με φόντο το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχει γίνει γνωστό ως «νόμος Γαβρόγλου».

 

Πέρα από αλλαγές στην ύλη της 3ης Λυκείου και στον τρόπο εξέτασης και εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας περιλαμβάνει διατάξεις που καθορίζουν νέα αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμια μετά την ενσωμάτωση σχολών ΤΕΙ σε αυτά. Προβλέπεται επίσης, η ίδρυση του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ως μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

 

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τις επόμενες ημέρες και η ψήφισή του αναμένεται πριν το Πάσχα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ