Σοκάρει η ομολογία: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία»

Φρίκη και σοκ επικρατεί στην Κύπρο καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για την υπόθεση με τις δολοφονίες γυναικών, με τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο, τον γνωστό ως «Ορέστη» να φέρεται να λέει πως «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», αναφερθείς σε μία εκ των θυμάτων.

 

Συνεχίζονται, σήμερα, οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και συγκεκριμένα στο φρεάτιο όπου στις 14 Απριλίου, εντοπίστηκε η σορός της 38χρονης Φιλιππινέζας, Μέρι Ρόουζ. Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη σορό της 6χρονης κόρης της, Σιέρα.

 

Χτες, στο ίδιο φρεάτιο εντοπίστηκε το πτώμα άλλης μιας γυναίκας.

 

Ο «Ορέστης», όπως ήταν το ψευδώνυμο του άντρα σε κοινωνικό δίκτυο, ισχυρίζεται ότι το πτώμα του 6χρονου παιδιού βρίσκεται στη λίμνη του Ξυλιάτου όπου μέλη των ΟΥΚ μαζί με άνδρες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας συμμετέχουν στις έρευνες.

 

Η κυνική ομολογία

 

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η κυνική ομολογία του καθ' ομολογίαν δολοφόνου. «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», φέρεται να είπε ο 35χρονος λοχαγός στους ανακριτές, για το πρώτο του θύμα, τη Μέρι Ρόουζ. Για τον φόνο της 6χρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις.

 

Συνεχίζοντας, είπε στους ανακριτές ότι επειδή ένιωσε ωραία, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι γνώρισε την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε ο άντρας, εξηγώντας ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

 

Την Κυριακή, ο «Ορέστης» οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου και εγκρίθηκε αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτησή του. Εκεί ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε τη δεύτερη γυναίκα — πάνω στη στιγμή της σεξουαλικής πράξης.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το δικαστήριο, η αστυνομία είχε μεταφέρει τον άντρα στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου υπέδειξε το σημείο που έριξε το πτώμα της μικρής Σιέρα, τυλιγμένο σε σεντόνι το οποίο είχε δέσει με πέτρες. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται ο «Ορέστης» να έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στην Αστυνομία για να την αποπροσανατολίσει και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου βρέθηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών.

 

Για πρωτοφανές έγκλημα, μίλησε σήμερα ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, προσθέτοντας ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί η έκτασή του. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και εξέφρασε κατανόηση για τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ