Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στη Μαγνησία

Ένα σοβαρό αεροπορικό ατύχημα, με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς.

 

 

Το ατύχημα συνέβη με ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, την Τετάρτη (22/06), ενώ πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο εμπειρότατοι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου.

 

 

Σε μία από τις δοκιμές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, να περάσει πάνω από τους δύο πιλότους και να «καρφωθεί» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

 

 

Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους (και ασφαλώς με πολύ τύχη και τη βοήθεια όλων των Ταγμάτων των Αρχαγγέλων) κατάφεραν και προσγείωσαν μάλιστα το «βαριά τραυματισμένο» ελικόπτερό τους στο έδαφος.

 

 

Επιτροπή εμπειρογνωμώνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνησει του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.

 

 

 

Πηγή: www.magnesianews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ