Στα δικαστήρια αγρότες της Πελοποννήσου

23/2/2018  στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας, 19 αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο του κόμβου Καλού Νερού Μεσσηνίας, το 2016.

 

 

Σε ανακοίνωσή της  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου  αναφέρει  «Η ένταση της καταστολής και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνολικά του εργαζόμενου λαού, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

 

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι συγκυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι με την καταστολή, τη βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, την πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και το δίκιο.

 

Καλούμε τους ΑΣ, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να κάνουν δικής τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

 

Απαντάμε μαζικά και οργανωμένα ώστε να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες αγωνιστές:

 

Στις 21/02/18 στις  εφορίες με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

Στις 23/02/18 στα Δικαστήρια  της Κυπαρισσίας ενάντια στο αγροτοδικείο.

 

Στις 27/02/18 στην Τρίπολη στην Πλ.  Αγίου Βασιλείου στις 18:00 ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης που μαυρίζει τη ζωή μας.

 

Στις 11/03/18 στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Κιλελέρ».