Στα ύψη και σήμερα το θερμόμετρο

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα η θερμοκρασία, που κατά τόπους θα αγγίξει τοπικά τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο με ένταση 6 έως 7 μποφόρ.

 

H ζέστη θα κάνει αισθητή την παρουσία της και αύριο σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ανάσα δροσιάς αναμένεται από τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα η αίσθηση δυσφορίας θα είναι έντονη σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς ο υδράργυρος θα είναι στο κόκκινο.

 

Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα φτάσει στους 35 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα τους 39, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά 41 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36.

 

Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από τους 34 βαθμούς.

 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα) και Θεσσαλίας (Σποράδες).

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ