Στα ύψη το θερμόμετρο του Αγίου Πνεύματος

Πολύ καλός αναμένεται να είναι ο καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία βροχών και καταιγίδων, μετά από σχεδόν 10 «ψυχρές» ημέρες. Ηλιοφάνεια, αλλά και λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα, με έμφαση σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

 

Οι άνεμοι στρέφονται προς νότια κατεύθυνση και θα προσεγγίζουν τα 5 τοπικά έως 6 μποφόρ, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο, με το θερμόμετρο να προσεγγίζει έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο προς το απόγευμα στα γύρω ορεινά, με έμφαση την Πάρνηθα και την Πεντέλη, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές συννεφιές, χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως μέγιστη τιμή τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Παρασκευή (5/6)

 

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Παρασκευή (5/6) με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα είναι κατάλληλος ακόμα και για παραλία, από το βράδυ όμως αναμένονται κάποιες συννεφιές. Το Σάββατο ο καιρός θα επηρεαστεί από το βαρομετρικό χαμηλό που φθάνει από την Ιταλία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες βροχές στην περιοχή του Ιονίου, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

 

 

Την Κυριακή (7/6) και Δευτέρα (8/6), του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός αναμένεται να είναι καλοκαιρινός, με την θερμοκρασία να φτάνει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

 

meteo.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ