Στάση εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. 

 

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποκλείσει, τις εισόδους του υπουργείου, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι που έχει εξαγγείλει για σήμερα.

 

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

«Επιδιώκουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου για να ζητήσουμε το αυτονόητο αίτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας: «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων».

 

«Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες», επισημαίνει ακόμη. 

 

Παράλληλα, τονίζουν ότι 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο, 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας και 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ